Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Η ΕΣΔΔΑ στις Βρυξέλλες με την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

ΕΚΔΔΑ

Τη Δευτέρα και Τρίτη, 7 & 8 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 24 σπουδαστών και σπουδαστριών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Ιωάννης Καποδίστριας», σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΣΔΔΑ με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Την ελληνική αποστολή συνόδευσε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κυρία Νιόβη Ρίγκου, και στελέχη της ΕΣΔΔΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αναπτύξουν μαζί τους έναν γόνιμο και ανοιχτό διάλογο επί των επίκαιρων θεμάτων πολιτικής και τις μείζονες προκλήσεις  που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, η ελληνική αντιπροσωπεία συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μας, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της σύγχρονης εποχής, όπως η ενεργειακή κρίση, η εσωτερική και εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης και ασφάλειας και η οικοδόμηση μίας πραγματικής Ένωσης ισότητας και διαφορετικότητας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ομιλίες απηύθυναν: ο κ. Παναγιώτης Πανταζάτος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιάννης Κουνινιώτης, αρμόδιος διαχείρισης υποθέσεων που άπτονται του αντικειμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κα. Rumyana Spasova, και ο κ. Peter Barany, αρμόδιοι διαχείρισης θεσμικών ζητημάτων στη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Οικονομικός Αναλυτής – αρμόδιος για την ελληνική πολιτική στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.