Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, ΙΝΕΠ, IΤΕΚ, ΕΚΔΔΑ

Ημερίδα ΙΤΕΚ / ΕΚΔΔΑ & Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τις άδειες διαμονής & το καθεστώς διεθνούς προστασίας

ΕΚΔΔΑ

Το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),

σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:

«Χορήγηση αδειών διαμονής και καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Δυνατότητες και προοπτικές διοικητικής απλούστευσης και θεσμικής ενίσχυσης»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά (webex),

την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 10:00 π.μ. στη Μυτιλήνη

Χώρος Διεξαγωγής: Επιμελητήριο Λέσβου (Αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης»)

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σχετικής μελέτης που υλοποιήθηκε από το ΕΚΔΔΑ. Σε αυτό το πλαίσιο υπηρεσιακοί φορείς, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα  με τις διοικητικές διαδικασίες που εξετάζει η μελέτη, αλλά και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν την δική τους εμπειρία και να υποβάλουν προτάσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην διοικητική απλούστευση και τη θεσμική ενίσχυση των ανωτέρω διαδικασιών.

  • Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους που μπορεί να είναι υπάλληλοι και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των ΝΠΔΔ αυτών και των οποίων οι αρμοδιότητες σχετίζονται με θέματα καθεστώτος διεθνούς προστασίας και αδειών διαμονής.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την ημερίδα καθώς και τη διαδικασία συμμετοχής, μπορείτε να  βρείτε στη σχετική εγκύκλιο του ΕΚΔΔΑ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Όλοι οι συμμετέχοντες  υποβάλουν κανονικά την αίτηση τους  με την επιλογή «δια ζώσης» και στη συνέχεια θα σταλεί σε όλους  σύνδεσμος webex για τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης της Ημερίδας.