Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Επίσκεψη Μελέτης στο ΕΚΔΔΑ στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  

ΕΚΔΔΑ

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), επίσκεψη μελέτης (study visit) 12 υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων επισκέψεων των εκπροσώπων της ΕΕ στην Ελλάδα. Ειδικότερα, την προηγούμενη ημέρα (23.01), την αποστολή υποδέχθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης και η Υπηρεσιακή  Γραμματέας κα Γεωργία Βαλατσού καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη που παρουσίασαν στην αποστολή, το Σύστημα Δημόσιας Διοίκησης και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΕΚΔΔΑ, υψηλόβαθμα στελέχη ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους αναφορικά με την δομή και οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος του φορέα, τη λειτουργία και τις στρατηγικές προτεραιότητες των εκπαιδευτικών & ερευνητικών του μονάδων, τον ρόλο της ΕΣΔΔΑ και τις προτεραιότητες του σχεδιασμού του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΙΝΕΠ.

Στην συνάντηση, παρουσία της Πρόεδρου ΕΚΔΔΑ, δρ. Παρασκευής Δραμαλιώτη, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση όλου του φάσματος δραστηριότητας του ΕΚΔΔΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στις εμβληματικές νέες δράσεις του ΙΝΕΠ όπως είναι το νέο Πρόγραμμα για τα Επιτελικά Στελέχη, το αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΣΔΔΑ καθώς και οι καινοτόμες παρεμβάσεις του ΙΤΕΚ με την υλοποίηση στοχευμένων μελετών και ερευνών.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν η Αναπληρώτρια Δ/νρια του ΙΝΕΠ κα Αγγελική Μπουρμπούλη, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια ΕΣΔΔΑ κα Δάφνη Λεβαντή καθώς και ο Δ/ντής του ΙΤΕΚ, κ. Γεώργιος Χαλκιάς, οι οποίοι στο τέλος της συνάντησης απάντησαν σε καίρια ερωτήματα των μελών της αποστολής.