Συνεργασίες, ΕΚΔΔΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Βιετνάμ στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

vietnamezoi

Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), πραγματοποίησε στις 4 και 5 Ιουλίου 2011, αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, κ. Nguyen Duy Thang.

 
Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., κ. Νικόλαο Γεωργαράκη, όπου ενημερώθηκε για τις στρατηγικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την υποστήριξη της μεταρρύθμισης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, καθώς και για την ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη διεθνή παρουσία και δραστηριότητα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, καθώς και για τις συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της ενίσχυσης της Διαφάνειας, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από τα εθνικά προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», «Καλλικράτης» και «Διαύγεια». Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα, κ. Ευσταθία Μπεργελέ, ενώ ανώτερα στελέχη του Υπουργείου παρουσίασαν τις πολιτικές για τις προσλήψεις, την αξιολόγηση και την προαγωγή του ανθρώπινου δυναμικού.