Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Ενημερωτική Ημερίδα ΕΚΔΔΑ & ΕΑΔ για το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Επάρκειας Διαχειριστή Κινδύνων

ΕΚΔΔΑ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 στελεχών  της Δημόσιας Διοίκησης ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ),  αναφορικά με το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Επάρκειας Διαχειριστή Κινδύνων (Risk Manager).

Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας ήταν  μεταξύ άλλων η γνωριμία των στελεχών της δημόσιας διοίκησης με τον νέο θεσμό του Διαχειριστή Κινδύνων, όπως αυτός περιγράφεται στον Ν. 5013/19-1-2023 και  αφορά στην Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και στη διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΑΔ, τόσο του Νομοθετικού Πλαισίου του θεσμού του Διαχειριστή Κινδύνων όσο και του Επιμορφωτικού Προγράμματος του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ  με τίτλο «Πιστοποίηση  Επαγγελματικής Επάρκειας Διαχειριστή Κινδύνων (Risk Manager)».

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε η Αναπ. Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου & ο Δ/ντης ΙΝΕΠ  κ. Στέφανος Πολυμενόπουλος.

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Χαράλαμπος Διονάτος, Συντονιστής Τομέα Πιστοποίησης Επάρκειας & Εισαγωγικής Εκπαίδευσης ΙΝΕΠ.