Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Σπουδές στην ΕΣΔΔΑ

Εκδήλωση Αποφοίτησης της  ΚH΄ Εκπαιδευτικής Σειράς «Ιωάννης Καποδίστριας» της ΕΣΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών & σπουδαστριών της ΚΗ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Ιωάννης Καποδίστριας». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γ.Γ. Συντονισμού κα Εύη Δραμαλιώτη, ο Γ.Γ Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτριος Κιρμικίρογλου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων (ΕΝΑΠ) κ. Γεώργιος Σπανουδάκης.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κ. Βασίλειος Έξαρχος αρχικά συνεχάρη θερμά τους σπουδαστές/σπουδάστριες για την ολοκλήρωση της φοίτησης τους στη Σχολή & ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΕΣΔΔΑ, για την καθοριστική συμβολή τους στη διεξαγωγή ενός ακόμη κύκλου φοίτησης. Υπογράμμισε την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής, τονίζοντας ότι οι προσδοκίες εφεξής είναι υψηλές. Ο κ. Έξαρχος, δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει την ισχυρή βούληση της Υπουργού Εσωτερικών για τη στήριξη των σύγχρονων στελεχών της Διοίκησης, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Υπουργός Εσωτερικών, κα Κεραμέως στον χαιρετισμό της συνεχάρη τους αποφοίτους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος με πολλαπλές προκλήσεις και προοπτικές, όπως τόνισε. «Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, οι δημόσιες υπηρεσίες, διοικήσεις & εργαζόμενοι, οφείλουν, όχι μόνο να προσαρμόζονται, αλλά και να πρωτοπορούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Έτσι, σε μία αρμονική συνέργεια, εσείς, οι νέοι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής και εμείς, ως ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπορευόμαστε σε κοινές αξίες και ιδανικά, σε κοινά μονοπάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός απευθυνόμενη στους νέους αποφοίτους.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Χαραλαμπογιάννη συνεχάρη τους νέους αποφοίτους της Σχολής επισημαίνοντας ότι «Είναι μια μέρα χαράς & δικαίωσης των προσωπικών κόπων και του αγώνα τους». Αναφέρθηκε στην δυσκολία της εισαγωγής στη Σχολή μέσω μιας απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας που θέτει υψηλά πρότυπα ποιότητας για τους αποφοίτους στελέχη της Δ.Δ. Η Υφυπουργός τόνισε επίσης την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσουν οι απόφοιτοι στο έργο τους μετά την φοίτηση τους στη Σχολή,  έχοντας μερίδιο ευθύνης απέναντι στον πολίτη & συμβάλλοντας η Δ.Δ να κάνει βήματα μπροστά.

Στον χαιρετισμό της, η Γ.Γ. Συντονισμού κα Δραμαλιώτη, αρχικά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο της Σχολής και των σπουδαστών της και τους συνεχάρη θερμά για την επιτυχία τους. Αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του εισαγωγικού διαγωνισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ σε συνεργασία με το Υπ.Εσωτερικών, κατά τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της μετέπειτα πορείας των αποφοίτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Δραμαλιώτη και στην επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών, στην ενίσχυση του επιχειρησιακού χαρακτήρα των μαθημάτων καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα συμμετοχής των αποφοίτων στον σχεδιασμό & την υλοποίηση των δημόσιων πολιτικών.

Ο Γ.Γ. Δημόσιας κ. Κιρμικίρογλου αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των αποφοίτων, οι οποίοι μέσα από μια αναβαθμισμένη και απαιτητική διαδικασία, έχουν όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, έχοντας ως αποστολή και επίκεντρο τον πολίτη. Υπογράμμισε τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως είναι οι πολιτικές για την νέα στοχοθεσία, την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού και την καινοτομία, για την εφαρμογή των οποίων η συνδρομή των αποφοίτων καθίσταται απαραίτητη.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΝΑΠ, κ. Σπανουδάκης αρχικά αναφέρθηκε στην ίδρυση της Σχολής πριν 40 χρόνια, ως μια σπουδαία μεταρρύθμιση και έναν από τους επιτυχημένους θεσμούς οργάνωσης & λειτουργίας του Κράτους.  Απευθυνόμενος στους νέους αποφοίτους, ο Πρόεδρος ΕΝΑΠ δήλωσε «Εσείς οι νέοι απόφοιτοι έχετε τη δυνατότητα να λειτουργήσετε ως δύναμη ανανέωσης & μετασχηματισμού, λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις & παράγοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας έργο, συμβάλλοντας με προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για τη Δ.Δ»

Ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, κ. Ράπτης, συνεχάρη τους σπουδαστές/σπουδάστριες για το εξαιρετικά σημαντικό & δύσκολο επίτευγμα της εισαγωγής στη Σχολή & της ολοκλήρωσης του εντατικού & υψηλής ποιότητας προγράμματος σπουδών της. « Η δουλειά που προσπαθούμε να κάνουμε στο ΕΚΔΔΑ & στη Σχολή είναι να τροποποιήσουμε ιδιοσυγκρασίες & επαγγελματικές συμπεριφορές που να ανταποκρίνονται στο προφίλ ενός στελέχους υψηλών προσόντων και ελπίζουμε ότι το έχουμε πετύχει παραδίδοντας σήμερα στην Δ.Δ.  το εκλεκτότερο ίσως κομμάτι της Σχόλης, τους σπουδαστές μας» δήλωσε κλείνοντας ο κ. Ράπτης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των παπύρων από την Υπουργό και τους επισήμους προσκεκλημένους, στους 158 αποφοίτους της Σχολής.