Νέα – Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα «Κοινωνίες και πόλεις φιλικές προς την Τρίτη ηλικία»

3rd age 2 poleis istotopos foto 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΔΔΑ στις 21 και 22 Ιουνίου 2018, η Διημερίδα «Κοινωνίες και πόλεις φιλικές προς την τρίτη ηλικία».

Σκοπός της Διημερίδας ήταν η προαγωγή δημόσιων πολιτικών, έργων και δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, καθώς και η διάδοση καλών πρακτικών που εστιάζονται στην τρίτη ηλικία.

Η Διημερίδα διέλαβε τις εξής θεματικές ενότητες : Ανθρώπινα δικαιώματα στην τρίτη ηλικία, Αστική προσβασιμότητα και ασφάλεια, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία, Ενδυνάμωση – Δια βίου μάθηση, Κοινωνικές διαστάσεις – Υγεία, Οικονομικές και αναπτυξιακές διαστάσεις, Ο ρόλος των δήμων αναφορικά με την τρίτη ηλικία. Συνολικά 28 εισηγήσεις φώτισαν διαφορετικές πτυχές του σημαντικού και πολυδιάστατου αντικειμένου της Διημερίδας, την οποία παρακολούθησαν 120 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας και από ένα εύρος δημόσιων φορέων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ο Πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρίας Δρ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός και η Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ Δρ. Άννα Κοντονή. Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κα Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ, κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Τα Πρακτικά των Εργασιών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η κατά το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε στο ΕΚΔΔΑ η εικαστική επανέκθεση «ο Χ é ν ο ς / ASeniorCitizen», η οποία βασίζεται στην αλληλεπίδραση 13 σύγχρονων καλλιτεχνών με ομάδες ηλικιωμένων από το Γηροκομείο Αθηνών. 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ2

d

Αφήστε μια απάντηση