Νέα – Ανακοινώσεις

Καινοτόμο Εργαστήριο «Το Δημόσιο που μαθαίνει και αλλάζει»

ypourgos proedros gg kainotomo kontoni kitonakis

synoliki eikona

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο του συμβουλευτικού και ερευνητικού του ρόλου σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στη Δημόσια Διοίκηση, διοργάνωσε Καινοτόμο Εργαστήριο με τίτλο:

«Το Δημόσιο που μαθαίνει και αλλάζει: σύγχρονες προκλήσεις και προσανατολισμοί της επιμόρφωσης στον Δημόσιο Τομέα»

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018, στο ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, 3ος όροφος) με την παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη. Την εναρκτήρια ομιλία απηύθυνε η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Σκοπός του Εργαστηρίου ήταν η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης του οφέλους που προκύπτει από την επιμόρφωση στον Δημόσιο Τομέα. Ειδικότερα, οι θεματικές αφορούσαν:

(α) Στην υποχρεωτική επιμόρφωση των Προϊστάμενων Διευθύνσεων και Τμημάτων πάνω σε νομοθετικά ζητήματα αρμοδιότητας τους και η συμβολή αυτής της επιμόρφωσης στη δημιουργία «πυρήνων μάθησης» στον Δημόσιο Τομέα με στόχο την καλλιέργεια μιας ανοιχτής οργανωσιακής κουλτούρας και

(β) Στην εκπαίδευση των υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης τους, καθώς και διοικητικής τους εξέλιξης, με την κτήση πιστοποιητικού διοικητικής επάρκειας.

Το Εργαστήριο απευθύνθηκε σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με επιτελικές διοικητικές αρμοδιότητες (Γενικούς Διευθυντές, Προϊστάμενους Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού / Εκπαίδευσης κ.λπ.), ερευνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Εργαστηρίου μπορούν να παρασχεθούν από τον κ. Νικόλαο Κιτωνάκη, Αναπλ. Διευθυντή ΙΝΕΠ/Υπεύθυνο Σπουδών και Έρευνας ΕΚΔΔΑ, (τηλ. 213 1306 438, email: nkitonakis@ekdd.gr).

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

d

Αφήστε μια απάντηση