Νέα – Ανακοινώσεις, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Έναρξη Επιμορφωτικού Προγράμματος του ΕΚΔΔΑ «Ειδίκευση στον Έλεγχο Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Δημοσίων Φορέων (Βασικό Επίπεδο)»

ΕΚΔΔΑ

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε μέσω τηλεκπαίδευσης επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ με τίτλο  «Ειδίκευση στον Έλεγχο Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Δημοσίων Φορέων (Βασικό Επίπεδο)».

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε όλες τις Υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενεργούν ή δύνανται να διενεργήσουν χρηματοοικονομικούς ελέγχους, καθώς και στους υπαλλήλους, άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών ή οργανισμών όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου κ.α.

Τις εργασίες του προγράμματος άνοιξε με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος, ο οποίος εξήρε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επιμόρφωση του προσωπικού του, ως ένα ζήτημα υψηλής προτεραιότητας καθώς επίσης και ως ένα όραμα που ταυτίζεται με την αποστολή του ΕΚΔΔΑ,  που είναι η εκπαίδευση στελεχών επιτελικού χαρακτήρα και η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από την διαρκή εκπαίδευση και την πιστοποιημένη επιμόρφωση. Ανέδειξε την συμβολή του ΕΚΔΔΑ, στην ανάπτυξη μια αποτελεσματικής διοίκησης που διασφαλίζει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αναφέρθηκε επίσης στην έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος, ως του πρώτου εκ των δύο ειδικών πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν από το ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία του φορέα και το μεγαλύτερο σε διάρκεια επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από ένα δημόσιο οργανισμό. Όπως σημείωσε ο κ. Κυριακόπουλος, και τα δύο επιμορφωτικά προγράμματα (βασικού και προχωρημένου επιπέδου), αποτελούν εξειδικευμένες επιμορφωτικές δράσεις συστημικής έκτασης και σημασίας, δεδομένου ότι έχουν ως στόχο τη βελτίωση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να είναι σε θέση να ηγούνται του έργου των ομάδων ελέγχου, να αναλαμβάνουν, να σχεδιάζουν και  να διεκπεραιώνουν με αποτελεσματικότητα χρηματοοικονομικούς ελέγχους επί χρηματοοικονομικών καταστάσεων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Κλείνοντας,  ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του ΙΝΕΠ για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις που θα αποκτήσουν προς όφελος της υπηρεσίας τους.

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Σαρμάς, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ κ. Κυριακόπουλο και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την  ανταπόκριση του στο αίτημα του αναφορικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος  το οποίο και χαρακτήρισε ως ένα οραματικό πρόγραμμα. Ευχήθηκε, το υπάρχον προσωπικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ανταποκριθεί στην επιδίωξη να αποτελέσει το πιο σύγχρονο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Ευρώπη μέσω της αξιοποίησης της βασικής ιδέας που είναι, το προσωπικό να είναι σε θέση να ελέγξει με σύγχρονες μεθόδους τους λογαριασμούς του κράτους και των ΝΠΔΔ. Κλείνοντας, ο κ. Σαρμάς, απευθυνόμενος στα στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι όσο ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά, τόσο θα ενισχύονται οι προσπάθειες και οι δυνάμεις να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Το δικό της μήνυμα απηύθυνε και η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κα Εύη Δραμαλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του νέου φιλόδοξου και οραματικού επιμορφωτικού προγράμματος του ΙΝΕΠ που σχεδιάστηκε ειδικά για τα στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ευχήθηκε το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα να αποτελέσει την απαρχή και άλλων συνεργειών εκπαίδευσης σε θέματα δημοσιονομικού ελέγχου.

Αφήστε μια απάντηση