ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ: Ημερίδα «Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων PM2» 11/11.

 

 

 

ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ: Ημερίδα «Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων PM2» 11/11.

ΕΚΔΔΑ
|||::
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, Ισόγειο

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ , διοργανώνει στις 11 Νοεμβρίου 2019, ημερίδα με θέμα τη μεθοδολογία Διαχείρισης έργων PM2

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και υιοθέτηση της μεθοδολογίας διαχείρισης έργων στη Διοίκηση, ώστε να εφαρμοσθεί σε κάθε είδος οριζόντιο ή τομεακό έργο, σύνθετο ή απλό, σύντομο ή μεγάλης χρονικής διάρκειας, με λίγους ή πολλούς συμμετέχοντες, λόγω της ευελιξίας και προσαρμοστικότητας που διαθέτει. Η μεθοδολογία PM2  αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλούς άλλους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσει στην αναβάθμιση της διαχειριστικής ωριμότητας όλων όσων εμπλέκονται και επωφελούνται από έργα μέσα στην ΕΕ.

H μεθοδολογία βασίζεται στην εμπειρία από την υλοποίηση έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενσωματώνει στοιχεία από βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε διεθνή έργα, από διεθνή πρότυπα και άλλες μεθοδολογίες διαχείρισης έργων. Η μεθοδολογία υποστηρίζεται και προωθείται επίσης από το ISA² Programme της ΕΕ, το οποίο χρηματοδοτεί και προωθεί εργαλεία και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλες τις Εθνικές Αρχές των κρατών μελών.

Το όραμα της νέας μεθοδολογίας είναι η ενιαία, δωρεάν, κοινή και απλή διαχείριση έργων για όλη τη Διοίκηση αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  Η γνώση της μεθοδολογίας αποτελεί πλεονέκτημα τόσο για το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων στη Διοίκηση όσο και για τις προτάσεις χρηματοδότησης έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια. Αποτελεί επίσης παράγοντα επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω των μεθόδων και εργαλείων που παρέχει για άμεση υλοποίηση και παρακολούθηση έργων.

Η ημερίδα  απευθύνεται, κυρίως, σε στελέχη που εμπλέκονται στη διαχείριση έργων και σε στελέχη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όλων των επιπέδων διοίκησης και αυτοδιοίκησης καθώς και των Οργανισμών ή Ανεξάρτητων Αρχών.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΕ, δίνοντας ευκαιρία συμμετοχής, συνεργασίας και συμβολής όλων των φορέων. Θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Κοσμάς Ψυχοπαίδης ( Πειραιώς 211 Ταύρος) από τις 08:00 έως τις 16:00. Την επιστημονική ευθύνη της δράσης έχει η Αναστασία Παπαστυλιανού, Υπεύθυνη Σπουδών & Έρευνας του ΕΚΔΔΑ (213 1306 279) και την οργανωτική η Ελένη Παπαντωνίου, στέλεχος του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ (213 1306 335).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Πατήστε εδώ για τη μεθοδολογία PM2.

Για ζωντανή μετάδοση πατήστε εδώ.

ΕΚΔΔΑ, Aμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης»
Μέγεθος Γραμματοσειράς
Αντίθεση
Κύλιση προς τα επάνω