Επιστημονικό συνέδριο ΕΚΔΔΑ – ΑΠΘ για τις «Παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και προτάσεις υπέρβασής τους”

 

 

 

Επιστημονικό συνέδριο ΕΚΔΔΑ – ΑΠΘ για τις «Παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και προτάσεις υπέρβασής τους”

PROEDROS_EKDDA
|||::
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, Ισόγειο

Το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε διήμερο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Παθογένειες της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης  και προτάσεις υπέρβασής τους». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο ΕΚΔΔΑ (αμφιθέατρο «Κοσμάς ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ», Πειραιώς 211, Ταύρος).

Οι θεματικές ενότητες που απασχόλησαν τους συνέδρους κινήθηκαν γύρω από τις προκλήσεις για το μέλλον της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, τις βασικές εκφάνσεις της εσωτερικής λειτουργίας της διοίκησης, τις δυσλειτουργίες και τις προοπτικές υπέρβασής τους, καθώς και γύρω από τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης με τα κομβικά προβλήματα και την επίλυσή τους.

Το συνέδριο απευθύνθηκε σε υπαλλήλους και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΝΠΔΔ, σε δικαστικούς λειτουργούς, στο διδακτικό προσωπικό Πανεπιστημίων που ασχολούνται με θέματα δημόσιας διοίκησης και δημοσίων πολιτικών, σε ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες, καθώς και στους/στις και σπουδαστές/στριες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με κύκλο χαιρετισμών από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Μαριλίζα ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλεύτρια Κορινθίας, Μαρία ΘΕΛΕΡΙΤΗ, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, τον Αντιπρύτανη Ανθρώπινων Πόρων του ΑΠΘ, καθ. Γεώργιο ΔΕΛΛΙΟ, τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθ. Μαρία ΚΑΪΑΦΑ-ΓΚΜΠΑΝΤΙ, και την Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ.

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο και εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Βρείτε εδώ τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

ΕΚΔΔΑ, Aμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης»
Μέγεθος Γραμματοσειράς
Αντίθεση
Κύλιση προς τα επάνω