Νέα – Ανακοινώσεις

Εργαστήριο με θέμα: «Ανοικτή Διακυβέρνηση – Ανοικτά Δεδομένα: Πρόκληση για την Ανάπτυξη»

 

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2014, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει με το ΕΚΔΔΑ εργαστήριο με θέμα «Ανοικτή Διακυβέρνηση – Ανοικτά Δεδομένα: Πρόκληση για την Ανάπτυξη», την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου. Την έναρξη των εργασιών του εργαστηρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δρ Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα απευθύνει την εισαγωγική ομιλία με παρουσίαση του αντικειμένου και των στόχων της δράσης.

Το εργαστήριο θα προσεγγίσει τις πολιτικές και τις δυνατότητες ανοικτής διάθεσης της δημόσιας πληροφορίας, καθώς και τις εφαρμογές αξιοποίησής της προς όφελος της ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διεξαχθεί συζήτηση σε παράλληλα στρογγυλά τραπέζια στις παρακάτω ενότητες: α. Οικονομία και Εμπόριο, β. Υποδομές και Γεωχωρική Πληροφορία, γ. Υγεία και δ. Πολιτισμός και Τουρισμός. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν Γενικοί Γραμματείς και Πρόεδροι οργανισμών, εκπρόσωποι φορέων της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εμπειρογνώμονες από την ΕΕ, αλλά και την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στον εξής σύνδεσμο: https://www.ekdd.gr/ekdda/index.php/gr/livestream
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι εργασίες θα διατίθενται σε video streaming μέσω του συνδέσμου: https://www.ekdd.gr/ekdda/index.php/gr/webtv

ενώ, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να παραθέτουν τους σχολιασμούς τους στο Twitter tweet

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος).
Για να διαβάσετε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.