Νέα – Ανακοινώσεις, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Υποδοχή της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Ιωάννης Καποδίστριας»

ΕΚΔΔΑ

Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η υποδοχή των 160 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Ιωάννης Καποδίστριας». Την υποδοχή πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, κ. Αθανάσιος Ράπτης, και οι Υπεύθυνοι Σπουδών και Έρευνας της ΕΣΔΔΑ, οι οποίοι/ες παρουσίασαν στους σπουδαστές/στριες τη Σχολή και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά της.

Η κα Δραμαλιώτη, στον χαιρετισμό της, καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους στον ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό διαγωνισμό εισαγωγής στη Σχολή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε άξια στελέχη και τεχνοκράτες, που θα υπηρετήσουν τη διοίκηση με τις αρχές της αριστείας και της αξιοσύνης». Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο του εισαγωγικού διαγωνισμού της Σχολής και στα εξαιρετικά αποτελέσματα που απέφερε στην πρώτη εφαρμογή του. Επιπλέον, η κα Δραμαλιώτη αναφέρθηκε στην εμβληματική δράση για την εκπαίδευση των στελεχών του κλάδου ΠΕ Επιτελικών Στελεχών σε εφαρμογή του νόμου για το επιτελικό κράτος που προωθείται σε συνεργασία μεταξύ του ΥΠΕΣ και του ΕΚΔΔΑ. Τέλος, η Πρόεδρος ευχήθηκε σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν μια δια ζώσης εκδήλωση υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ.

Ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, κ. Αθανάσιος Ράπτης, αφού καλωσόρισε και συνεχάρη τους επιτυχόντες και επιτυχούσες  του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού, αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορική διαδρομή της Σχολής από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα, καθώς και στις ιδιαίτερες συνθήκες πανδημίας κάτω από τις οποίες διεξήχθη ο διαγωνισμός. Υπογράμμισε την εισαγωγή νέων δεδομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής και την επιλογή του εμβληματικού ονόματος της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς «Ιωάννης Καποδίστριας» τονίζοντας τη συμβολή του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους στο πεδίο της εκπαίδευσης με την ίδρυση Σχολών και Πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα παρακολουθήσουν οι νέοι σπουδαστές και σπουδάστριες από τους Υπεύθυνους Σπουδών και Έρευνας (ΥΣΕ) της ΕΣΔΔΑ.