Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Το ΕΚΔΔΑ στην ετήσια συνάντηση του Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ

ΕΚΔΔΑ

Σε συνέχεια της επιτυχούς διοργάνωσης από το ΕΚΔΔΑ της ετήσιας συνάντησης του Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ την προηγούμενη χρονιά, η ιταλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Scuola Nazionale dell’ Amministrazione – SNA) διοργάνωσε τη φετινή συνάντηση στην έδρα της, στη Ρώμη. Κεντρικό θέμα υπήρξε ο ρόλος των Σχολών Διακυβέρνησης στην ανάπτυξη της ηγεσίας τόσο εντός των δημόσιων υπηρεσιών, όσο και μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών.

Η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, δρ. Π. Δραμαλιώτη, εκπροσώπησε τον φορέα και δέχτηκε για ακόμα μία φορά τις δημόσιες ευχαριστίες του επικεφαλής του Δικτύου, καθηγητή του Πανεπιστημίου του KU Leuven (Βέλγιο), Geert Bouckaert, για την εξαιρετική διοργάνωση από το ΕΚΔΔΑ που ανέβασε τον πήχη και οδήγησε σε μία φιλόδοξη προσπάθεια φέτος. Στη διάρκεια της συνάντησης, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας από τα πανεπιστήμια του Harvard, του Cambridge, του Πανεπιστημίου Bicocca (Μιλάνο) και της Φλωρεντίας, του Πανεπιστημίου Wits (Ν. Αφρική), του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καθώς και εκπρόσωποι από ομόλογους φορείς του ΕΚΔΔΑ, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Δίκτυο έχοντας υπόψη την περσινή επιτυχία.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η Πρόεδρος Δραμαλιώτη είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνεργασία με την Πρόεδρο της ιταλικής Σχολής σχετικά με την εξέλιξη της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΚΔΔΑ και SNA, με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών (IIAS), με την εκπρόσωπο του Joint Research Centre (JRC) της Ευρ. Επιτροπής, καθώς και με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής Σχολής Ηγεσίας, Διακυβέρνησης και Μάνατζμεντ, προκειμένου να προωθηθεί η μεταξύ των δύο φορέων συνεργασία.