Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΚΔΔΑ

Συνάντηση Προέδρου ΕΚΔΔΑ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου

ΕΚΔΔΑ

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), είχε στη Θεσσαλονίκη, στις 3/12/2019, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύσιος Κυριακόπουλος. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύναψη συμφώνου συνεργασίας με άμεση προτεραιότητα την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των Υπηρεσιών του Υπουργείου που θα οδηγήσει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Για το σκοπό αυτό σύντομα θα εκπονηθούν και θα υλοποιηθούν νέα προγράμματα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ πλήρως στοχευμένα στις υπηρεσιακές ανάγκες των υπαλλήλων.

Σε δήλωσή τουο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως μέσα από τα στοχευμένα αυτά προγράμματα κάθε υπάλληλος του Διοικητηρίου θα αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και να ανελιχθεί στις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης. «Δίνουμε βαρύτητα στην επιμόρφωση των στελεχών μας, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, με επίκεντρο τους δημοσίους υπαλλήλους και προτεραιότητα τον πολίτη», τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο κ. Διονύσης Κυριακόπουλος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο  Καράογλου για την πρόσκληση και τη συνεργασία, τονίζοντας πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να συνομιλεί και να συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν ευήκοα ώτα για τις ανάγκες της εποχής. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των υπαλλήλων για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και στάθηκε ιδιαίτερα στον καθοριστικό ρόλο του ΕΚΚΔΑ ως στρατηγικού εταίρου για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κ. Διονύσης Κυριακόπουλος δήλωσε την πλήρη ετοιμότητα του φορέα να συνδράμει αποφασιστικά στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης μέσω της δημιουργίας ενός επιτελικού και λειτουργικού μοντέλου που θα έχει ως επίκεντρο, την εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εφαρμόζουμε στην πράξη την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το Επιτελικό Κράτος, που αποτέλεσε και τον πρώτο νόμο της παρούσας κυβέρνησης αναφορικά με τη διάρθρωση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».