Το ΕΚΔΔΑ συμμετείχε στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου Lien Conference for Good Governance που είχε θέμα «Global Resilience and Cultural Diversity» (Παγκόσμια Ανθεκτικότητα και Πολιτισμική Ποικιλομορφία) στο πλαίσιο της 60ής επετείου ίδρυσης του έθνους της Σιγκαπούρης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Nanyang Centre for Public Administration (NCPA), το Nanyang Technological University (NTU) -από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο στη διεθνή κατάταξη– και το International Institute of Administrative Sciences (IIAS), με τη χορηγία του Lien Foundation, στις 21 και 22 Ιουλίου 2025, στη Σιγκαπούρη.
Στο διεθνές συνέδριο συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο με ανταλλαγή καλών πρακτικών και απόψεων σχετικά με το πώς οι δομές διακυβέρνησης μπορούν να εξισορροπήσουν την ανθεκτικότητα, τη συμπερίληψη και την καινοτομία σε όλους τους τομείς, από τη γεωπολιτική στρατηγική έως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών ήταν ο Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κ. Βασίλειος Έξαρχος, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ της πρώτης ολομέλειας του συνεδρίου που συντόνισε ο Dr. Sofiane Sahraoui, Γενικός Διευθυντής του IIAS. Στο πάνελ συμμετείχαν: η Δρ Rosa Huey Daniel, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Τεχνών, Κοσμήτορας της Ακαδημίας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού της Σιγκαπούρης και o Καθ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής της Σχολής Διεθνούς Διακυβέρνησης στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Ιταλίας (Φλωρεντία).
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Έξαρχος ανέδειξε τη σημασία της διοικητικής ανανέωσης, της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων με βάση τις δεξιότητες και της ψηφιακής μετάβασης του ελληνικού δημοσίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (Resilient Civil Servants for a Resilient State) με την ποιοτική αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, στον Ν. 4940/2022 και το σύστημα αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, στην ψηφιακή στρατηγική μέσω του gov.gr και άλλων εφαρμογών, καθώς και στον κομβικό ρόλο του ΕΚΔΔΑ ως μοχλού μετασχηματιστικής διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της ηγεσίας σε συνθήκες αβεβαιότητας, της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών και της διασύνδεσης με διεθνείς εταίρους, καλώντας σε μια παγκόσμια συμμαχία για θεσμική ανθεκτικότητα, συμμετοχική διακυβέρνηση και διαγενεακή εμπιστοσύνη.
Στις εργασίες του συνεδρίου της δεύτερης ημέρας συμμετείχαν η Αναπλ. Διευθύντρια ΙΝΕΠ, δρ Αγγελική Μπουρμπούλη, και η Υπεύθυνη Σπουδών & Έρευνας ΙΝΕΠ, δρ. Φανή Κομσέλη, παρουσιάζοντας άρθρα τους σε πάνελ με θέμα «Development and Performance Evaluation of Civil Servants for Resilience». Το πάνελ συντόνισε ο Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κ. Βασίλειος Έξαρχος, με λοιπούς συμμετέχοντες ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Leiden, το Πανεπιστήμιο Marathwada της Ινδίας, καθώς και ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Sun Yat-sen Yue Hu και Tsinghua της Κίνας και από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
Στο περιθώριο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επαφές του Προέδρου και των στελεχών του ΕΚΔΔΑ με εξέχοντες ακαδημαϊκούς και ερευνητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως αυτά του Cambridge, του Leiden, του Nanyang Technological University (NTU), του City University of Hong Kong, του Πανεπιστημίου της Σόφιας και άλλων πανεπιστημίων και διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών οργανισμών.
Η συμμετοχή του ΕΚΔΔΑ σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές φόρουμ ενισχύει τον ρόλο του ως εθνικού φορέα επιμόρφωσης και στρατηγικού εταίρου για την ενδυνάμωση της δημόσιας διοίκησης, προβάλλοντας την ελληνική εμπειρία και τις σύγχρονες πολιτικές δημόσιας διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο.