Uncategorised

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της μελέτης προετοιμασίας της έρευνας «Εντοπισμός των εκπαιδευτικών αναγκών για την εφαρμογή οριζόντιου χαρακτήρα διοικητικών μεταρρυθμίσεων»

ΕΚΔΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), μέσω του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ), θα υλοποιήσει προπαρασκευαστική μελέτη  για την προετοιμασία της έρευνας «Εντοπισμός των εκπαιδευτικών αναγκών για την εφαρμογή οριζόντιου χαρακτήρα διοικητικών μεταρρυθμίσεων». Το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο στην πράξη «Δράσεις του ΕΚΔΔΑ για την υποστήριξη και ανάπτυξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ)» και αναφέρεται στη μελέτη πρόσφατων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επιδρούν στον μετασχηματισμό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι οι εξής :

Α. Η μεταρρύθμιση στο σύστημα προϋπολογισμού

Β. Η εφαρμογή του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος» (Ν.4622/2019).

Γ. Το Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών και το Μητρώο των Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σκοπός της μελέτης είναι η χαρτογράφηση των διαδικασιών εφαρμογής των ανωτέρω μεταρρυθμίσεων, με βάση το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και των εμπλεκόμενων δομών, ο εντοπισμός του κοινού πεδίου εφαρμογής διαδικασιών και η λειτουργική τους αποτύπωση, ο προσδιορισμός μεθοδολογίας για τη διεξαγωγή της έρευνας πεδίου που θα ακολουθήσει και η κατάρτιση του οδικού χάρτη της έρευνας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τα απαιτούμενα από την πρόσκληση προσόντα.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα συγκροτήσουν, από κοινού με ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους, επιστημονική ομάδα, με σκοπό την υλοποίηση του έργου.

Η μελέτη συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στην πρόσκληση και τα κριτήρια επιλογής μπορείτε να  βρείτε στη σχετική πρόσκληση του ΕΚΔΔΑ.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 1 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:59.

Αίτηση συμμετοχής