Νέα – Ανακοινώσεις

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) & της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΕΚΔΔΑ

O Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συνυπέγραψαν την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, στη Λάρισα, Πρωτόκολλο Συνεργασίας με αντικείμενο τη βελτίωση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας του προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το ΕΚΔΔΑ αναλαμβάνει την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εκπαίδευσης αναβάθμισης και ενδυνάμωσης γνώσεων και δεξιοτήτων που θα υλοποιήσει σε δύο επίπεδα: α. στο επίπεδο των αιρετών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και β. σε αυτό των υπαλλήλων του φορέα.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι: Η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική συνεργασία εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών αναγκών των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά, για πρώτη φορά και της αναβάθμισης των διοικητικών και ψηφιακών δεξιοτήτων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίσιμο η Δημόσια Διοίκηση να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, προκειμένου να επιτελέσει στο ακέραιο τον εποπτικό της ρόλο για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και αυτή η συνεργασία στοχεύει ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, δήλωσε: «Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί στρατηγική επιλογή η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την αναβάθμιση της διοικητικής αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της, με εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, προχωράμε στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης τόσο σε επίπεδο αιρετών, όσο και σε επίπεδο υπαλλήλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας περνά σε ένα νέο σύστημα λειτουργίας που συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής, αλλά, κυρίως, με το δίκαιο αίτημα των πολιτών για ευέλικτες, διαφανείς, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες».

 

Η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, δρ. Π. Δραμαλιώτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το ΕΚΔΔΑ θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού μιας μεγάλης Περιφέρειας όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επιμορφωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την παροχή έξυπνων υπηρεσιών προς τους πολίτες και με την αξιοποίηση της πρόσφατης εμπειρίας του ΕΚΔΔΑ από τις διεθνείς του συνεργασίες και τις ανταλλαγές με ομόλογους φορείς του εξωτερικού.