Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΚΔΔΑ

Νέα Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

ΕΚΔΔΑ

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, σε θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε  στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης η τελετή παράδοσης –  παραλαβής  μεταξύ του απερχόμενου προέδρου του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύση Κυριακόπουλου και της νέας Προέδρου του Κέντρου κ. Παρασκευής Δραμαλιώτη.

Η  τελετή πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο συμμετεχόντων λόγω της  τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Δ. Κυριακόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Κλείνει σήμερα ένας σημαντικός κύκλος για μένα. Είχα την χαρά να υπηρετήσω το ΕΚΔΔΑ τόσο από την τιμητική θέση του Προέδρου, όσο και ως μέλος του επιστημονικού προσωπικού του φορέα. Το έπραξα με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μου και με ειλικρινή διάθεση για προσφορά.

Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου, και παρά τις δυσκολίες, ο φορέας έκανε βήματα μπροστά και κατάφερε να επιτελέσει τον εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό του ρόλο με απόλυτη επάρκεια, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Αφήνω πίσω μου έργο μετρήσιμο και συγκεκριμένο: νέο κανονισμό μητρώου, διενέργεια εισαγωγικού διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ με απόλυτη επιτυχία, καινοτόμες και πρωτοπόρες διαδικασίες τηλεκπαίδευσης.

Και για αυτό θέλω να πω ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους. Μαζί καταφέραμε να ανανοηματοδοτήσουμε το περιεχόμενο και το όραμα του ΕΚΔΔΑ.

Εύχομαι στη νέα Πρόεδρο του φορέα καλή δύναμη. Να έχει μία γόνιμη, δημιουργική και ανεμπόδιστη θητεία, που θα επιτρέψει στο ΕΚΔΔΑ να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους και να ανταποκριθεί στην αποστολή του στο μέγιστο βαθμό».

Η  νέα Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κα Παρασκευή Δραμαλιώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η ανάληψη της θέσης της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή και σπουδαία ευθύνη. Λίγα χρόνια αφού ολοκλήρωσα τις νομικές μου σπουδές, αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως υποψήφια για την εισαγωγή στον ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα συγκινητικό, δεκαπέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή μου, να ξαναβρίσκομαι εδώ και να καλούμαι να υπηρετήσω το αντικείμενο που έχω μελετήσει και τελικά αγαπήσει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Εσωτερικών για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου με την ανάθεση αυτών των σημαντικών καθηκόντων. Τις ευχαριστίες μου θέλω να εκφράσω και στον απερχόμενο Πρόεδρο για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με βασικό γνώμονα την παραγωγή γόνιμων σχεδιασμών και αποτελεσμάτων. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Ασφαλώς έχουν γίνει πολλά και σημαντικά, τα οποία επιθυμώ να συνεχίσω και να εμπλουτίσω. Δεν είναι η στιγμή να αναλύσω το όραμα της επόμενης περιόδου, αλλά μπορώ να δεσμευτώ ότι θα προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό για την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και την ανάδειξη της εξωστρεφούς κουλτούρας που τον διαπνέει. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς  την πολύτιμη  συνδρομή των στελεχών  που προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον τόσο ξεχωριστό φορέα, ανθρώπων που συναισθάνονται τις υψηλές προσδοκίες για την εξέλιξη και την επίτευξη του μετασχηματισμού του Δημοσίου, μέσω της διαρκούς ενίσχυσης της ικανότητάς του να διαδραματίσει αποτελεσματικά τον ρόλο του στην σύγχρονη απαιτητική εποχή.

Η ποιότητα των δράσεών μας θα αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό μας.»

Αφήστε μια απάντηση