Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΚΔΔΑ & Αλβανικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ASPA)

ΕΚΔΔΑ

Την Πέμπτη, 31/3, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Δρ Π. Δραμαλιώτη, υπέγραψε στα Τίρανα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αλβανική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ASPA), την οποία εκπροσώπησε η επικεφαλής Γενική Διευθύντρια, κα Kleopatra Maliqi.

Η προετοιμασία και υπογραφή του Μνημονίου υπήρξε καρπός πολύμηνης επικοινωνίας των δύο πλευρών σε ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν δράσεις που θεωρούνται ώριμες προς υλοποίηση και σχετίζονται με την από κοινού διεξαγωγή ερευνητικού έργου, τη διοργάνωση κοινών επιμορφωτικών δράσεων και συνεδρίων, καθώς και την ανταλλαγή δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ ομόλογων υπηρεσιών προς προώθηση καλών πρακτικών και για την εμπέδωση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο Δημοσίων Διοικήσεων.

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Σοφία Φιλιππίδη, η Επιτετραμμένη κα Βάλια Πενταρβάνη, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, κ. Γιώργος Αγγελετόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδόσης Αθανασάς, και ο Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κ. Βασίλειος Έξαρχος.