Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, IΤΕΚ, ΕΚΔΔΑ

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια καινοτομίας του ΙΤΕΚ/ΕΚΔΔΑ για την αξιοποίηση & διάθεση των ανοικτών δεδομένων από την Δ.Δ

ΕΚΔΔΑ

Το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ) του ΕΚΔΔΑ διοργάνωσε με επιτυχία  δύο εργαστήρια καινοτομίας που αφορούν στη βέλτιστη αξιοποίηση και διάθεση των ανοικτών δεδομένων από τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Τα εργαστήρια διεξήχθησαν  στις 4 και 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ, με τους εξής τίτλους:

  • «Διαμόρφωση ενός ενιαίου μεθοδολογικού προτύπου διαχείρισης και διάθεσης ανοικτών δεδομένων από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης»
  • «Ενσωμάτωση των βασικών αρχών της Ανοικτής  Διακυβέρνησης στην υλοποίηση Δημόσιων Πολιτικών»

Στόχος των εργαστηρίων καινοτομίας ήταν η δημιουργία ενός κοινού τρόπου διαχείρισης και συναντίληψης σε ζητήματα ανοικτών δεδομένων και ανοικτής διακυβέρνησης, που θα οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους.

Στα εν λόγω εργαστήρια καινοτομίας συμμετείχαν ως εμπειρογνώμονες στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, με εμπειρία σε ζητήματα Ανοικτής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

  • Τα εργαστήρια παρακολούθησαν επίσης, με την ιδιότητα του παρατηρητή, περιορισμένος αριθμός στελεχών, που τα καθήκοντά τους αφορούν στη  διαχείριση και διάθεση των ανοικτών δεδομένων.
  • Τα εργαστήρια καινοτομίας ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων και θα ακολουθήσει η διαμόρφωση ολοκληρωμένου κειμένου πολιτικής από τους εμπειρογνώμονες.