Νέα – Ανακοινώσεις

ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ: ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στις 20/3

 PROEDROS XAIR KONTONI XAIR MARINOS AFISSA CYBERTHREAT

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ, την Τετάρτη, 20 Μαρτίου διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Διαχείριση περιστατικών, ψηφιακά πειστήρια και cyberthreatintelligence».

Η διεθνής πρακτική και εμπειρία καταδεικνύει ότι τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα κυβερνοάμυνας, από μόνα τους, δεν επαρκούν για την ασφάλεια ενός οργανισμού. Εκτός από τα τεχνικά, απαιτείται η λήψη οργανωτικών μέτρων με σύσταση πολιτικών ασφαλείας και διαδικασιών για τη διαχείριση των κυβερνοαπειλών. Τέτοιες διαδικασίες αφορούν στη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων με στόχο την πρόληψη και την ενεργητική αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Γύρω από τα παραπάνω ζητήματα περιστράφηκαν οι εισηγήσεις των ομιλητών που προήλθαν από τη ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, τον ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT), το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Σώματος, τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ. Στη συνέχεια απύηθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ, δρ Άννα ΚΟΝΤΟΝΗ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ENISA, κ. Louis MARINOS.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

d

Αφήστε μια απάντηση