Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Η ΕΣΔΔΑ στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας στο Ζάππειο

ΕΚΔΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οργάνωσε, στις 7 και 8 Μαΐου, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με ποικίλες δράσεις στην Ελευσίνα και το Ζάππειο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι μίλησαν και ανέπτυξαν διάλογο απαντώντας σε ερωτήσεις που τους έθεσε αντιπροσωπεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) γύρω από επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τους νέους στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΕΣΔΔΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και προβληματισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις αντλώντας σημαντικές εμπειρίες για τους ίδιους και δίνοντας σαφές αποτύπωμα του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που λαμβάνουν στη Σχολή.

Οι σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ, οι οποίοι είχαν οργανωμένη παρουσία κατόπιν πρόσκλησης, προέρχονταν από τα Τμήματα Εμπορικών Οικονομικών Υποθέσεων και Διεθνών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και συνοδεύονταν από τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Αθανάσιο Ράπτη, και τους υπευθύνους των Τμημάτων, κα Λιάνα Πασχάλη, και κ. Τάσο Χονδρογιάννη. Περισσότερα από 1.000 άτομα επισκέφθηκαν την εκδήλωση για να μάθουν, να συζητήσουν, να μοιραστούν πληροφορίες για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τις ευκαιρίες εργασίας και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για αυτούς τους τομείς σε 27 περίπτερα (18 Πρεσβείες, 9 εθνικά και κοινοτικά προγράμματα).