Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ «Κυκλική Οικονομία & Διαχείριση Αποβλήτων»

omilia dragasaki OMILIA FAMELLOU dragasakis OMILIA PROEDROU VROUSTIS 3 FRONT ROW

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο της αποστολής του, διοργάνωσε επιμορφωτική δράση – ημερίδα με τίτλο:

«Κυκλική Οικονομία & Διαχείριση Αποβλήτων»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος).

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Εσωτερικών, Βαγγέλης ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη ΧΑΡΙΤΣΗ, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Άρης ΒΡΟΥΣΤΗΣ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ, με ομιλία της.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση όσων εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, καθώς και στη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης, οι συμμετέχοντες/ουσες πληροφορήθηκαν για τις αλλαγές / καινοτομίες που επέρχονται στη διαχείριση αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας με έμφαση στις νέες απαιτήσεις, δυνατότητες και υποχρεώσεις των ΟΤΑ, με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερίδας ήταν:

-Η κυκλική οικονομία στην παραγωγή και στην κατανάλωση

-Το πλαίσιο στρατηγικής και το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία

-Η κυκλική οικονομία μέσα από καλές πρακτικές

-Η διαχείριση αποβλήτων σε μια κυκλική οικονομία

-Οι πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και στο πλαίσιο σχεδιασμού αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων.

Η ημερίδα απευθύνθηκε σε υπαλλήλους και στελέχη της κεντρικής διοίκησης, των περιφερειών και των δήμων, σε υπαλλήλους διαχειριστικών αρχών, φορέων διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και αδειοδοτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Επιστημονικά Υπεύθυνη Δρα Μιράντα Δανδουλάκη, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας ΙΝΕΠ (τηλ.: 213.1306.267, email: mdandoulaki@ekdd.gr). Για τα οργανωτικά θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε με την Oργανωτικά Υπεύθυνη, κα Παρασκευή Λημναίου (τηλ. 213.1306.227, email: vlimnaiou@ekdd.gr).

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο και εδώ το τελικό πρόγραμμα της ημερίδας.

 

Βρείτε εδώ τον κατάλογο εισηγήσεων με τη σειρά που παρουσιάστηκαν.

d

Αφήστε μια απάντηση