Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα ΕΚΔΔΑ-Υπ.Εξ. « Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσκήνιο: Διαβούλευση για την Ευρώπη και Δημόσια Διοίκηση »

 

HMERIDA 5th OF JULY 2018

MILAME GIA THN EUROPE

 

 

Την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο της αποστολής του και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο:

« Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ:

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ »

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια ομιλίες απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου, και η Διευθύντρια ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ, δρ Άννα Κοντονή.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του νέου ιστότοπου «Μιλάμε για την Ευρώπη» (www.oureurope.gov.gr) ο οποίος θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται, αλλά και να εκφράζουν τις απόψεις τους για ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και για το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, η Ευρώπη των Πολιτών, καθώς και το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και ο ρόλος της Ελλάδας.

Ομάδα – στόχος της δράσης ήταν οι υπάλληλοι και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΝΠΔΔ, που ασχολούνται με ευρωπαϊκά θέματα και προγράμματα, στελέχη των γραφείων δημοσίων σχέσεων, ακόλουθους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, ακόλουθους Τύπου κ.λπ.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στους Δρα Νικόλαο Κιτωνάκη, Υπεύθυνο Σπουδών και Έρευνας ΙΝΕΠ (τηλ. 2131306438, email: nkitonakis@ekdd.gr), Βασιλική Μακρή, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας ΙΝΕΠ (τηλ.: 2131306250, email: vmakri@ekdd.gr), και για οργανωτικά θέματα στην κα Μαρία Καρπαθιωτάκη, στέλεχος ΙΝΕΠ (τηλ.: 2131306391, email: mkarpath@ekdd.gr).

Βρείτε εδώ την εγκύκλιο.

 

 

d

Αφήστε μια απάντηση