Νέα – Ανακοινώσεις, Ημερίδες, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ

Επιμορφωτικά προγράμματα για κωφούς:
Υλοποιώντας την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία

ΕΚΔΔΑ

Το ΙΝ.ΕΠ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη βασική αποστολή του για την  επαγγελματική ανάπτυξη και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα και της Αυτοδιοίκησης μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και την πιστοποιημένη επιμόρφωση και αφετέρου τη δικαιωματική προσέγγιση και την ισονομία, υλοποίησε με επιτυχία το πρώτο Ειδικό Πρόγραμμα Διοικητικής Επάρκειας για Κωφούς, με την μεθοδολογία της  εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και την υποστήριξη με Διερμηνείς της ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Τα δεδομένα της αυξημένης συμμετοχής και της επιτυχίας του προγράμματος μας οδηγούν στον προγραμματισμό και την υλοποίηση και νέων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευόμενων Κωφών,  είτε σε αμιγή τμήματα Κωφών, είτε σε Μικτά Τμήματα (ακουόντων και κωφών).

Μέσω της ανάπτυξης αυτής της πρωτοβουλίας του ΕΚΔΔΑ, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Κωφούς συναδέλφους που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα να συμμετέχουν απρόσκοπτα στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, αίροντας κάθε  εμπόδιο πρόσβασης σε αυτά.

Η Κοινότητα των Κωφών έχει τη δική της γλώσσα, τη Νοηματική, και κάθε πρόγραμμα δύναται να προσαρμοσθεί για να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών της.

Οι κωφοί υπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα  εκπαιδευτικά προγράμματα καλούνται, εφόσον δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι,  να εγγραφούν προηγουμένως στην ηλεκτρονική υπηρεσία συμμετοχής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., https://online.ekdd.gr/OnlineWeb, να επιλέξουν και να κάνουν αίτηση.

Αυτό τον μήνα θα υλοποιηθεί Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εισαγωγικής Εκπαίδευσης (μικτού ακροατηρίου), με Κωδικό 80055Β22 και ημερομηνία εκκίνησης στις 21/11/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη σχετική εγκύκλιο και να επικοινωνήσετε με τα ακόλουθα στελέχη του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.:

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση