Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Επίσκεψη Μελέτης στο ΕΚΔΔΑ  από την Εθνική Ακαδημία Διακυβέρνησης της Κίνας (CNAG)

ΕΚΔΔΑ

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), επίσκεψη μελέτης (study visit) 6 υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Ακαδημίας Διακυβέρνησης της Κίνας (CNAG). Η επίσκεψη αποτέλεσε μέρος προγραμματισμένων επισκέψεων της αντιπροσωπείας σε διάφορους φορείς, με επικεφαλής  τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της CNAG, Καθηγητή κ. XIE Chuntao. Η Εθνική Ακαδημίας Διακυβέρνησης της Κίνας (CNAG) λειτουργεί ως ίδρυμα εθνικού επιπέδου για την εκπαίδευση κυβερνητικών αξιωματούχων, ιδιαίτερα ανώτερων και μεσαίων αξιωματούχων. Επίσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πολιτικής και αναπτύσσει θεωρητική έρευνα στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης

Σκοπό της επίσκεψης στο ΕΚΔΔΑ, αποτέλεσε μεταξύ άλλων η ανταλλαγή εμπειριών στην εκπαίδευση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης καθώς και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΕΚΔΔΑ, πραγματοποιήθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του φορέα, αναλυτική παρουσίαση όλου του φάσματος δραστηριότητας του ΕΚΔΔΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στις στρατηγικές προτεραιότητες των εκπαιδευτικών & ερευνητικών του μονάδων, στο αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΣΔΔΑ καθώς και στις καινοτόμες παρεμβάσεις του ΙΤΕΚ μέσω της  υλοποίησης στοχευμένων μελετών και ερευνών.

Την παρουσίαση στους υψηλούς αξιωματούχους της CNAG, πραγματοποίησαν ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΚΔΔΑ κ. Ηλίας Πεχλιβανίδης, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια του ΙΝΕΠ κα Αγγελική Μπουρμπούλη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων κα Κυριακή Ελευθεριάδου, ο Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας ΕΣΔΔΑ κ. Νικόλαος Ζαρταμόπουλος και η Προϊσταμένη  του Τμήματος Διαχείρισης & Παρακολούθησης της Πληροφορίας στη Δημόσια Διοίκηση του ΙΤΕΚ κα Νίκη Μαχαίρα. Στην συζήτηση που ακολούθησε παρουσία στελεχών των μονάδων του ΕΚΔΔΑ, ο Πρόεδρος Chuntao απηύθυνε στα μέλη της ελληνικής πλευράς, πρόσκληση για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Πεκίνο, υπό το πρίσμα της συνεργασίας των δύο φορέων σε συγκεκριμένους τομείς.