Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Επίσκεψη Μελέτης στο ΕΚΔΔΑ αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών από την Τυνησία

ΕΚΔΔΑ

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), επίσκεψη μελέτης αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της τυνησιακής Δημόσιας Διοίκησης.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων από την τυνησιακή κυβέρνηση επισκέψεων μελέτης σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τεχνική βοήθεια για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κατάρτισης, για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης της Τυνησίας»

Την αντιπροσωπεία των υψηλών αξιωματούχων συνόδευε o επικεφαλής της αποστολής του έργου κ. Emmanuel Vergne και η Υπεύθυνη Υποθέσεων της Πρεσβείας της Τυνησίας στην Αθήνα, κα Nedia Rouissi.

Στόχο της επίσκεψης αποτέλεσε μεταξύ άλλων, η ενημέρωση αναφορικά με την δομή και οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος του ΕΚΔΔΑ, τη λειτουργία και τις στρατηγικές προτεραιότητες των εκπαιδευτικών & ερευνητικών μονάδων του φορέα, τον ρόλο της ΕΣΔΔΑ και τις προτεραιότητες του σχεδιασμού του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΙΝΕΠ.

Στην συνάντηση, παρουσία της Πρόεδρου ΕΚΔΔΑ, δρ. Παρασκευής Δραμαλιώτη, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση όλου του φάσματος δράσεων του ΕΚΔΔΑ από τον Δ/ντη του ΙΝΕΠ, κ. Στέφανο Πολυμενόπουλο, την Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργάνωσης κα Ανατολή Κοζάρη, την Αναπληρώτρια Δ/νρια του ΙΝΕΠ κα Αγγελική Μπουρμπούλη, την Σύμβουλο Επιστημονικού Έργου του ΙΝΕΠ κα Φωτεινή Κομσέλη και την Αναληρώτρια Δ/ντρια ΕΣΔΔΑ κα Δάφνη Λεβαντή.

Κατά το τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, αναφέρθηκε ενθέρμως στις προοπτικές συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ της τυνησιακής ΕΝΑ και του ΕΚΔΔΑ και για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο φορέων.