Νέα – Ανακοινώσεις, Συνεργασίες, ΕΚΔΔΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΥΠΕΣ-ΕΚΔΔΑ και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

ΕΚΔΔΑ

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη, 14/10/2020 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Διονύσιο Κυριακόπουλο και από τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με στόχο την υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης επί των θεματικών αρμοδιότητας της ΕΑΔ. Ειδικότερα στο επίκεντρο της συνεργασίας τίθενται η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η λογοδοσία στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και η καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ μέσα από την εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες και βελτίωση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας αλλά και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού της ΕΑΔ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εξήρε τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΔΔΑ στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιο Κυριακόπουλοκαι την Αντιπρόεδρο του ΕΚΔΔΑ κα. Παρασκευή Δραμαλιώτη για την πρωτοβουλία του Πρωτόκολλου Συνεργασίας με την ΕΑΔ. Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Πρωτόκολλου, τόνισε ότι το προσωπικό της Αρχής θα έχει την ευκαιρία να καταρτιστεί σε μια σειρά από ζητήματα αιχμής όπως τον εσωτερικό έλεγχο, την ηθική, την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των εθνικών και ευρωπαϊκών οικονομικών συμφερόντων. Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με όλα τα ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Θεοδωρικάκο όσο και τον κ. Μπίνη για την άψογη συνεργασία με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας. Εστιάζοντας στο ρόλο και την αποστολή του φορέα δήλωσε ότι, το ΕΚΔΔΑ είναι εδώ για να συνδράμει στην αλλαγή του δημοσίου, όπως την οραματίζεται ο Πρωθυπουργός, με έμφαση στη διαφάνεια, την ακεραιότητα, τη λογοδοσία.

Ο Διοικητής της ΕΑΔ κ. Μπίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, τονίζοντας τη διαχρονική προσφορά του ΕΚΔΔΑ στη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων. Υπογράμμισε δε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμιστεί καίρια το έμψυχο δυναμικό της ΕΑΔ σε τομείς ειδικού ενδιαφέροντος.