Νέα – Ανακοινώσεις, Ημερίδες, ΙΝΕΠ, IΤΕΚ, ΕΚΔΔΑ

Ημερίδα για το Ψηφιακό Αποθετήριο του ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑΤο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σήμερα 22 Οκτωβρίου 2020, διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Το Ψηφιακό Αποθετήριο του ΕΚΔΔΑ. Ένα σημαντικό εγχείρημα τεκμηρίωσης για τη Δημόσια Διοίκηση & τους πολίτες – Εργαλείο διαμόρφωσης σύγχρονων πολιτικών για το επιτελικό κράτος».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης κα. Εύη Σαχίνη και ο Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Την ημερίδα υλοποιεί η ερευνητική μονάδα του ΕΚΔΔΑ, το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ), υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ).

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο φορέας, αφού επέδειξε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα απαιτούμενα αντανακλαστικά υλοποιώντας τα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά του προγράμματα μέσω τηλεκπαίδευσης, πλέον προχωρά στην διεξαγωγή ημερίδων διαδικτυακά. Ο κ. Κυριακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο συμβολικό χαρακτήρα της λειτουργίας του Ψηφιακού Αποθετηρίου, ως «εργαλείο» των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τη ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση του επιτελικού κράτους. Επίσης, ενημέρωσε ότι το Ψηφιακό Αποθετήριο του ΕΚΔΔΑ θα στηριχθεί με πόρους από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που έχει ήδη εγκριθεί.

Ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη το ΕΚΔΔΑ για την πρωτοβουλία και για τη συμβολή του στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια τόνισε ότι το Ψηφιακό Αποθετήριο του ΕΚΔΔΑ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σχεδιασμού δημόσιων πολιτικών και επεσήμανε την ανάγκη για ορθολογική χρήση των δεδομένων υπέρ του πολίτη και της εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» κ. Γιάννης Ιωαννίδης συνεχάρη το ΕΚΔΔΑ για την ολοκλήρωση ενός τόσο λειτουργικού μέσου όπως είναι το Ψηφιακό Αποθετήριό του και εξέφρασε τη βούλησή του για συνεργασία των δύο φορέων στα πεδία της έρευνας και της καινοτομίας.

Η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης κ. Εύη Σαχίνη ευχαρίστησε το ΕΚΔΔΑ για τη συνεχή και πολύτιμη συνεργασία του με το Ε.Κ.Τ. και τόνισε ότι το Ψηφιακό Αποθετήριο αποτελεί πρότυπη πύλη γνώσης και καινοτομίας. Παράλληλα δήλωσε ότι το Ε.Κ.Τ. επιθυμεί να στηρίξει το νέο εγχείρημα με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του.

Την έναρξη της 1ης συνεδρίας της ημερίδας κήρυξε η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κα. Παρασκευή Δραμαλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στην κομβική σημασία του ψηφιακού Αποθετηρίου του ΕΚΔΔΑ για τη διαμόρφωση και ανάδειξη δημοσίων πολιτικών για το επιτελικό κράτος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων και εισηγητών.