Νέα - Ανακοινώσεις 2018

 ekthesi1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο πλαίσιο της

Διημερίδας «Κοινωνίες και πόλεις φιλικές προς την τρίτη ηλικία» που διοργανώνει στις 21-22 Ιουνίου 2018,

παρουσιάζει την εικαστική έκθεση με τίτλο:

« ο Χ é ν ο ς / A Senior Citizen »

Η έκθεση βασίζεται στην αλληλεπίδραση 13 σύγχρονων καλλιτεχνών με ομάδες ηλικιωμένων από το Γηροκομείο Αθηνών. Οι αναμνήσεις, τα βιώματα και οι ιστορίες των ανθρώπων του Γηροκομείου αποτελούν την πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών για τη δημιουργία έργων μέσα από ποικίλα μέσα έκφρασης, όπως ζωγραφική, εγκαταστάσεις, βίντεο και performance.

Συμμετέχουν :

Έρη Αγρίου, Ελισσάβετ Κεχαγιά, Γιώτα Κότικα, Σοφία Κυριακού, Μαρίνα Μαλτέζου, Σταυρούλα Μητσάκου, Μαρία Οικονόμου, Φανή Πανταζίδου, 'Αντα Πετρανάκη, Βίκυ Σαμουηλίδου, Χρήστος Σκούρτης, Έφη Φουρίκη, Κατερίνα Χριστοπούλου.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί ύστερα από την σχετική εισήγηση της επιμελήτριας της έκθεσης και διοργανώτριας του «ο Χ é ν ο ς / A Senior Citizen Art Project».

Εγκαίνια: 21 Ιουνίου 2018, ώρα 13.00

Τόπος: Πειραιώς 211 & Θράκης 2, Ταύρος 177 78

Ώρες λειτουργίας: 21, 22, 25 & 26 Ιουνίου 8.30 - 18.30

Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜSc Μουσειολόγος

telephone

 

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, κατά τις πρωινές ώρες και για σύντομο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί διακοπή στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του ΕΚΔΔΑ, λόγω τεχνικών εργασιών στο τηλεφωνικό δίκτυο του φορέα.

BOOKS

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο της αποστολής του, έχει εκπονήσει σειρά μελετών, των οποίων η ανάπτυξη, επεξεργασία και σύνταξη οριστικοποιήθηκε και μέσω της στοχοθεσίας της μονάδας για το έτος 2017. Η στοχοθεσία, αποτέλεσμα διαβούλευσης της Διεύθυνσης ΙΝΕΠ με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, προέβλεπε τη συγκρότηση ερευνητικών ομάδων για τη διεξαγωγή μελετών με σκοπό:

  • την αποτίμηση των επιμορφωτικών δράσεων,
  • τη διερεύνηση των προσδοκιών και στερεοτύπων της ελληνικής δημοσιοϋπαλληλίας,
  • την εκτίμηση της ικανοποίησης πολιτών και επιχειρήσεων για την παροχή υπηρεσιών από δημόσιους φορείς.

Την ευθύνη της επιστημονικής εποπτείας και παρακολούθησης είχε η Διευθύντρια ΙΝΕΠ, δρ Άννα Κοντονή, και τον συντονισμό των ερευνητικών ομάδων οι:

Δημήτρης Απίστουλας, MSc, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας

Δρ. Παντελής Βουλτσίδης, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας

Δρ. Φωτεινή Κομσέλη, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας

Αμαλία Κονδυλάτου, MSc, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας

Βασιλική Μακρή, MSc, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας

Δρ. Μερκούριος Μαργαριτόπουλος, Προϊστάμενος ΠΙΝΕΠΘ

Η εκπόνηση των εν λόγω μελετών επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Προέδρου ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένειας Καμτσίδου, για συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό του πολύπλευρου έργου του φορέα μέσω της υλοποίησης δράσεων προστιθέμενης αξίας και ουσιαστικής συμβολής στη διαρκή βελτίωση της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας.

Οι μελέτες είναι αναρτημένες στο Αποθετήριο Διοικητικής Γνώσης του ιστοτόπου του ΕΚΔΔΑ.

SYNTAGMATIKH ANATHEWRISSI

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΕΣΔΔΑ, διοργάνωσε εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018, με τίτλο «Συνταγματική Αναθεώρηση: Προκλήσεις, Όρια και Προοπτικές» και με τη συμμετοχή κορυφαίων ακαδημαϊκών και συνταγματολόγων.

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν αναληφθεί κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την πραγματοποίησή της, μεταξύ των οποίων και η σύσταση από τον Πρωθυπουργό της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τον Δεκέμβριο του 2016. Το ΕΚΔΔΑ έχει συμβάλει στη διεξαγωγή του διαλόγου αυτού υποστηρίζοντας τη λειτουργία της ιστοσελίδας http://www.syntagma-dialogos.gov.gr/, στην οποία όλοι οι πολίτες, ατομικά ή συλλογικά, είχαν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τις θέσεις τους για τα θέματα της αναθεώρησης.

Με την τελευταία ευρεία αναθεωρητική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από δεκαεπτά χρόνια (2001), η συζήτηση για τις πτυχές που μπορεί να απασχολήσουν τον αναθεωρητικό νομοθέτη και οι οποίες σχετίζονται με τις βασικές κατευθύνσεις της εξέλιξης του εθνικού μας Συντάγματος παρουσίασε ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία, καθώς οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν σε αυτήν, μαζί με τα συμπεράσματά της, φώτισαν τη διαδρομή πάνω στην οποία θα κινηθεί το θεσμικό σύστημα της χώρας για ένα εξίσου μεγάλο διάστημα.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

exetaseis3

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), τα μέλη της οποίας ορίστηκαν με την Υπουργική Απόφαση ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/Φ.12/88/οίκ.16271/4.5.2018, συνεδρίασε την Δευτέρα, 14 Μαΐου, 2018 με αντικείμενο την έκδοση της προκήρυξης του 26ου διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η προκήρυξη αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ.

Βρείτε εδώ την Υπουργική Απόφαση με τον ορισμό των μελών της ΚΕΕ.

Εισαγωγικός Διαγωνισμός 2018 (Ηλεκτρονική Αίτηση, κλπ.)