Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Το ΕΚΚΔΑ, μέσω του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ), αναδεικνύεται σε δημόσια πύλη πληροφοριών και δεδομένων και σε παραγωγό διοικητικής τεχνογνωσίας και καινοτομιών αντλώντας και αξιοποιώντας έρευνες, μελέτες, διεθνείς τάσεις και βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στην οργάνωση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι κύκλοι δραστηριοποίησης του ΙΤΕΚ αφορούν στη διοικητική τεκμηρίωση και τη καινοτομία, όπου έχει υιοθετήσει και παρέχει ανοικτές διαδικτυακές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες και πρακτικές, καθώς και στον ανοικτό δημόσιο διάλογο, όπου εκτός των άλλων έχει και την ευθύνη διαχείρισης και ανάρτησης των διαβουλεύσεων κανονιστικών πράξεων και προτάσεων πολιτικής μέσω του διαδικτυακού τόπου ανοικτή διακυβέρνηση (Open Gov).

Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί, βάσει νόμου, ψηφιακό αποθετήριο διοικητικής γνώσης, οργανώνονται καινοτόμα εργαστήρια και εργαστήρια συμμετοχικής διακυβέρνησης, καθώς και προγράμματα σε βέλτιστες πρακτικές διεθνούς επιπέδου, ενώ στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών υλοποιούνται επιμορφωτικές δράσεις μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας για την υποστήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης.

con tel: 213 1306 384 & 213 1306 389    emailButton: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία ΙΤΕΚ